ГЕРБ: Г-жа Митева ще прецени кой е най-адекватният дневен ред, който да обслужва не само политическите партии, но и гражданите

bulphoto (архив)
share

Председателят на парламента ще насрочи извънредно заседание на НС за утре в 9:00 часа. Има това право, съгласно правилника и Конституцията. Това заяви заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след провеждането на председателски съвет в НС, предаде репортер на Novini.bg.

"Все още не е ясно какъв точно ще е дневният ред, защото някои от групите настояват да се гледат законите, които са внесли спешно, други само Изборният кодекс, трети настояват да се гледат решенията по проектите за създаване на анкетни комисии. Надяваме се, че г-жа Митева ще прецени кой е най-адекватният дневен ред, който да обслужва не само политическите партии, но и гражданите", добави тя.

Пропадна заседанието на НС, едва 79 души гласуваха "за" приемането на дневния ред

„И миналата седмица, когато се прие срокът между първо и второ четене на времето за внасяне на предложения в Изборния кодекс да бъде само три дни, реагирахме остро и дори искахме прегласуване на това решение, защото считаме, че това е изключително кратък срок. Получихме доклад, след вчерашното заседание на правната комисия, който е с взаимоизключващи се предложения", разкри Атанасова.

"Настояваме да има достатъчно време, за да може и парламентарните групи да имат позиция по текстовете и да защитават тази позиция до следващото заседание на НС. При всички положения трябва да направим опит утре парламентът да заседава. Дали и колко ще работим това зависи от парламентарните групи. Считаме, че следва решенията, които взема НС, да не затрудняват българските граждани, чак след това да се мисли за политиците. В доклада има такива въпроси, които не могат нито технически, нито правно основание да бъдат разгледани, те изобщо не следва да бъдат разглеждани от НС", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини