Омбудсманът призова КЕВР да не приема заявленията за драстично поскъпване на топлата вода и парното

Пресцентър Омбудсман
share

Омбудсманът Диана Ковачева призова Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да не приема заявленията за драстично поскъпване на топлата вода и парното, внесени от някои топлофикационни дружества за новия ценови период 1 юли 2021 г. - 30 юни 2022 г,. информират от кабинета на Ковачева.

Предложеното повишаване на цените на топлинната енергия не е в интерес на клиентите на топлофикационните дружества, които следва да бъдат защитени от Закона за енергетиката. Становището на омбудсмана е, че драстичното увеличение на цените на топлинната енергия е неприемливо.

Диана Ковачева припомня, че трудните социално-икономически условия в страната и последиците от сложната епидемична обстановка засилват ролята и значението на държавното регулиране в сектор "Топлоенергетика".

Топлофикационните дружества искат до 70% по-скъпо парно и топла водаТя апелира за следващия ценови период 1 юли 2021 г. - 30 юни 2022 г. КЕВР коректно да възстанови на потребителите надвзетите суми от топлофикационните дружества вследствие по-ниските действителни цени на природния газ в сравнение с прогнозата на КЕВР за цените на природния газ за настоящия ценови период.

Водещи новини

Още новини