Румен Христов: Вероятността да има правителство е много малка, да не кажа нулева

Кадър - Нова телевизия
share

Комуникацията от джипката бе ефективна. Въпрос на избор е от страна на премиера, той е с много сериозна политическа кариера. Печелил е избори 14 пъти. Това заяви Румен Христов, номиниран за вицепремиер в евентуален кабинета на ГЕРБ/СДС в ефира на Нова телевизия.

Той пожела успех на Слави Трифонов и зави, че не си е комуникирал с него.

Опитахме се да направим кабинет на промяната – 8 от 16-те министри са нови, предложен е нов министър председател, залагат се нови политики, заяви лидерът на СДС. Христов е предложен за вицепремиер и министър на отбраната.

Митов: Готви се управление на задкулисието, ако изолират ГЕРБ-СДС

Неговата номинация той определи като споделяне на отговорност с коалиционния партньор. „Имаме ангажимент към нашите избиратели, трябва да покажем, че сме в състояние да съставим силно и различно правителство. Какво ще се случи в парламента е друг въпрос”, коментира Христов.  

Той коментира и качествата на Даниел Митов, който е предложен за премиер. „Той е образован, перфектно владее езици, западна школовка. Той е достоен кандидат”, заяви Христов.

„Вероятността да има правителство е много малка, да не кажа нулева. Ще поискаме среща с „Демократична България” и „Има такъв народ”. Ако не се отзоват, ще върнем мандата. Няма да бавим”, каза Христов.

„Надявам се да бъдем конструктивна национално отговорна опозиция. Нямаме намерение да бъдем креслива опозиция”, коментира още той.

Водещи новини

Още новини