Ревизията на кабинета "Борисов 3" - първата задача на депутатите, премиерът няма да отиде в парламента

Булфото, архив
share

Новото Народно събрание се захваща със сериозната част от дейността си. След като при откриването всички формации застанаха срещу ГЕРБ в заявките си за нов политически ред, днес очаквано първият проект, който ще разгледат, е за създаване на Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 4 години. Предложението е внесено от Мая Манолова от Изправи се! Мутри вън!

От формацията настояха и премиерът в оставка Бойко Борисов да се появи в парламента и да представи на новите депутати Националния план за възстановяване и устойчивост по Механизма за възстановяване и устойчивост, свързан с коронавируса и ефекта върху социалния, здравния и икономическия живот. Изненадващо обаче вчера следобед министър-председателят и лидер на ГЕРБ обяви, че излиза в отпуск. Той нареди вицепремиера в оставка Томислав Дончев да го замести днес в парламента и да отговори на всички  въпроси.

Според програмата за работа на парламента в днешния ден предстои изслушване и на финансовия министър Кирил Ананиев. 

Очаква се депутатите да изберат и състава на три постоянни парламентарни комисии - по здравеопазването, по бюджет и финанси и по правните въпроси.

Премиерът Борисов: Младите хора, които искаха по-добър живот, бяха използвани от платените протестъри

Заседанието ще започне от 10 ч. отново в старата сграда на парламента. 

Водещи новини

Още новини