Танева разкри има ли напрежение в ГЕРБ

Булфото, архив
share

Категорично в ГЕРБ няма напрежение освен обичайната суматоха около листите. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева. Тя коментира подготовката за изборите в управляващата партия, която за пръв път ще се явява в коалиция със СДС.

По повод отцепването на депутата Владислав Николов от ГЕРБ, който отиде в Републиканци за България, Танева коментира каза:

„Всеки човек избира начина, по който да го живее. ГЕРБ е първата и единствена партия, в която аз бих била“.

Тома Биков коментира защо партиите залагат на гражданската квота

Тя заяви, че нагласите на българите могат да се коментират на 5 април – ден след вота. Танева смята, че всичко е в ръцете на избирателя и добави:  „Глас народен, глас Божи“

В предаването „Още от деня“ по БНТ Десислава Танева каза, че постът земеделски министър никак не е лесен и на следващия министър ще му е трудно. Парите от Брюксел идват, но те не могат да покрият амбициозните планове, стана ясно то думите й. Тя каза, че сега ангажиментите в сектора се изпълняват.

БАБХ проверява продават ли се наистина германски „български“ картофи

Десислава Танева засегна и темата за българското производство.

„Искам да кажа, че за традиционните български плодове и зеленчуци имаме устойчив ръст. Бих дала за пример черешата. Ние сме на общ пазар в Европейския съюз“, коментира тя.

Танева обаче не отговори защо за българските храни плащаме висока цена.

„Субсидиите на другите европейски производители са по-високи за директните плащания. Не всички обаче прилагат обвързаната подкрепа. Ключът към решаването на тази тема не е само в субсидията, а и в начина, по който произвеждаме. Особено за миналата година за някои от категориите плодове и зеленчуци дадохме най-доброто подпомагане“, отбеляза тя.

Водещи новини

Още новини