БСП внесе документи в ЦИК. Нинова си постави цел да са първа политическа сила

Булфото (архив)
share

"БСП за България" си поставя за цел да бъде първа политическа сила на парламентарните избори. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след като внесе документи в ЦИК за регистрация на коалицията "БСП за България" за участие в изборите за 45-то Народно събрание. Нинова обяви, че ще предложи БСП да реши с вътрешно допитване с кого да се коалира след изборите.

"Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 хиляди подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила", заяви Нинова, придружена от водачите на листи на "БСП за България".

Снимка: Булфото

"Що се отнася до следизборни и управленски коалиции - ще предложа на Националния съвет този въпрос да решим след изборите с вътрешно допитване", посочи тя. Тези партии, които влязат в парламента след изборите, ще бъдат предложени на нашите членове и каквото те решат, каза социалистката.

Снимка: Булфото

"Политиката, която провеждам откакто съм председател на партията, е борба със задкулисието и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови и частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили при сключването на управленска и следизборна коалиция", заяви Корнелия Нинова. "Въведохме прекия избор, ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат", добави тя.

Снимка: Булфото

Като "лъжа и манипулация" Нинова определи предположения за налаган натиск от евентуални коалиционни партньори БСП да не подкрепи президента Румен Радев за втори мандат. По думите й, това е изкуствено отклоняване на общественото внимание от главната тема - парламентарните избори и промяна на модела на управление.

Според Нинова вътрешното напрежение в БСП вече започва да се преодолява с подреждането на пълните листи от областните съвети на партията, което се очаква да приключи до седмица.

Снимка: Булфото

Председателят на БСП съобщи, че до седмица ще започнат представянето на платформата си. Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са здравеопазване, образование, социална политика, икономика, заяви Нинова. Тя отбеляза, че мерките, които са заложили там, са насочени към решаване на един от най-важните проблеми за България - демографската катастрофа.

Корнелия Нинова каза, че кампанията на БСП ще бъде позитивна и конкретна, при спазване на противоепидемичните мерки.

Водещи новини

Още новини