Херо Мустафа: Новата администрация на САЩ поставя фокус върху климата и младите хора

Булфото, архив
share

Новата администрация на правителството на САЩ встъпи в длъжност съвсем скоро, една седмица са на своя пост и в момента са в процес на създаване на политиките и внедряване на служителите си, така че предстои да чуем какви политики ще бъдат концентрирани върху младите, но със сигурност мога да Ви уверя, че новата администрация  ва САЩ ще се фокусира върху младите хора и следващото поколение. Това коментира американският посланик у нас Херо Мустафа. Тя взе участие в онлайн събитие за старта на информационна кампания за COVID-19 „Направи го за тези, които обичаш".

"Климатът и климатичните промени ще заемат все по-централна роля и тази тема е изключително важна за младите и за следващото поколение. Освен това, сега, друга важна за младежите тема ще бъде подготвянето за подписване ново споразумение за сътрудничество в областта на науката и технологиите - смятам, че това ще бъде още една важан тема, върху която да работят младите", заяви още Херо Мустафа. 

Джон Кери изрази съжаление, че страната му е отсъствала от борбата срещу глобалното затопляне при управлението на Тръмп

Тя подчерта, че и лично за нея темата за младежта в България е особено важна. 

С кампанията "Направи го за тези, които обичаш" Американското посолство и БЧК целят насърчаване на спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини.

Водещи новини

Още новини