Кристалина Георгиева: Европейците сме хубави хора

share

Всички решения, които са взети от началото на кризата в ЕС, са с цел Европа да е единна. Не трябва да се срамуваме от Европа, а да се гордеем с нея.

Това заяви в предаването на БНТ "Панорама" българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

"Днес е модерно да се критикуват европейците, което за мен не е правилно. Все пак ние европейците трябва да се замислим за конкурентоспосбността на ЕС, за да заемем по-добри позиции в света", добави тя.

Тя съобщи, че току що е приключило изследване на "Евробарометър" за това дали европейците са готови да дават пари за хуманитарна помощ, което показва, че готовността за помощ се увеличава - 9 от 10 запитани са отговорили положително. "Европейците сме хубави хора, готови сме на солидарност едни към други. Ние обаче си мълчим и оставяме евроскептиците да вземат връх", посочи Кристалина Георгиева.

Тя каза, че в България трябва да се създадат такива условия за развитие на малкия и среден бизнес, които да направят българите по-инициативни. "Ние трябва да си повярваме, за да тръгнем напред. Трябва да обичаме страната си, да вярваме и да уважаваме европейското семейство. Имаме своето заслужено място в Европейския съюз и трябва да вярваме в бъдещето на единна Европа. Този дух може да направи чудеса", каза още българският еврокомисар.

Водещи новини

Още новини