Плевнелиев: Министерствата трябва да останат в София

share

Приветствам политическата воля на правителството и парламента да приемат Закона за конфискация на незаконно придобито имущество.

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в отговор на въпрос пред журналисти в село Рибново, което посети по време на днешната си обиколка в Благоевградска област, предаде БТА.

"Сигурен съм, че партньорите ни в Брюксел, както и голямото европейско семейство, ще приветстват тази много сериозна стъпка на България към справедливост, бих казал, и работещи институции в интерес на гражданите. Разбира се, сега идва по-важното. След като имаме закон, трябва да го облечем в работещи механизми и комисия, която може професионално и компетентно да си свърши работата. Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел", допълни президентът.

По повод на коментираната през последните дни тема за административната реформа и децентрализацията на администрацията, Росен Плевнелиев заяви, че е много важно децентрализацията да се случи, но тя трябва да е част от концепция и логическа последователност от действия.

"За мен е приемливо агенциите да са разпръснати из страната. Но за мен също така е много важно министерствата да останат в София", допълни държавният глава.

Водещи новини

Още новини