Томислав Дончев със закачка към президента Радев

Булфото, архив
share

В деня, в който правната комисия прие промени, касаещи гласуването в условия на пандемия, вицепремиерът Томислав Дончев направи интересен коментар във фейсбук. Той цитира думи на президента Румен Радев по повод предложенията на Стратегическия му съвет в началото на декември миналата година относно въвеждането на нормативни гаранции за отчетност, отговорност и откритост в модела на управление

"Мислех си, че екзистенциалният въпрос „какво е искал да каже авторът“ е травма от детството, но ето че отново се сблъсквам с него.Някой може ли да ми обясни тази мъдрост: „Висшата ценност е действителното материално и духовно добруване на българина, на основните ни социални общности, на нацията като цяло. Добруване ве на абстрактния, средностатистически българин, а на конкретните личности, семейства, професионални и териториални общности, а на българският народ от плът и кръв – в реалната ни социална среда с реалните ни проблеми". Б.А: Текстът е точен цитат, без промени в словореда и правописа", написа в социалната мрежа вицепремиерът.

По време на консултациите с ГЕРБ отново пролича разделението, което има между управляващата партия и президента. Още тогава се видя несъгласието на Томислав Дончев с тезите на Радев за провеждането на изборите.

Водещи новини

Още новини