Корнелия Нинова към Дянков: Борисов ви стъпка тотално самочувствието

share

Ще ви поразваля малко настроението преди Националния конгрес на БСП, обърна се министърът на финансите Симеон Дянков към Корнелия Нинова, депутат от Коалиция за България.

"Очакваме към април дефицитът да бъде намален значително и така той да бъде на по - ниска стойност от предвиденото", каза Дянков.

Той поясни, че няма притеснения относно бюджетната дисциплина на България и съответно разходите, които трябва да поеме страната.

Нинова пак нападна Дянков и заяви: "За три минути пак казахте различни неща". Тя попита финансовия министър какво отношение има конгреса на БСП към финансовото състояние на хората и поскъпналия живот в България, освен с това, че на него може да се дадат отговори за справяне с проблемите на българите.

Симеон Дянков обаче отново изтъкна, че минималните заплати са вдигнати от 270 лв. на 290 лв. Червената депутатка му отговори, че от неговата уста излизат пълни глупости, а правителството на ГЕРБ всячески се стреми да превърне България във втора Гърция.

Нинова заяви още, че Дянков трябва като министър на финансите да бъде гарант за стабилност на страната, а не неговият работодател Бойко Борисов да казва на конгреса на КНСБ - "доведох ви Дянков, за да го освиркате". Пои думите й, единственото, което може да направи сега финансовият министър е да подаде оставка, защото неговото самочувствие е било стъпкано тотално от Борисов.

Водещи новини

Още новини