Социолози: Манджата в БСП е пресолена

share

Няма никакво съмнение, че явното противоборство за лидерство в БСП няма да се отрази на вътрешната консолидация по време на изборите бяха единодушни социологът от "Медиана" Кольо Колев и политическият психолог Антоанета Христова в разговор в предаването "Преди всички" по БНР.

"Няма никакво съмнение, че Георги Първанов се опитва да се наложи като значимия фактор в БСП и прави всичко възможно в тази насока, но по-скоро пресолява манджата", коментира Колев.

"Наистина манджата е пресолена и бих казала, че нещата отидоха по посока, която вече се приписва негативно на БСП отстрани", допълни Христова и обясни, че не смята, че лидерският сблъсък между Сергей Станишев и Първанов би разделил БСП на две.

Кольо Колев допусна, че ако традиционното синьо не се обедини, избирателите ще предпочетат Меглена Кунева: "Невъзможността да се консолидира това дясно на базата на старата традиционна десница, малко или много ги тласка в търсене на нещо друго. Меглена Кунева е това друго". 

"Десните нямат свое представителство в момента. Мисля си, че нито един от политическите субекти, които претендират да покриват дясното не съответстват на исканията и на представите на десния човек", каза Христова.
 

Водещи новини

Още новини