ГЕРБ увери: Грижата за пенсионерите не е популизъм, а реални действия

Pixabay
share

В декларация от ГЕРБ заявиха подкрепата си за българските пенсионери. В Международния ден на възрастните хора депутатът Светлана Ангелова изтъкна, че за управляващите тази част от обществото е приоритет, незавасимо от сложната ситуация около COVID-19. Тя изброи всички политики в полза на пенсионерите.

"Скъпи майки и бащи, уважаеми пенсионери, искаме да изкажем уважение и преклонение. Всички ние от тази трибуна осъзнаваме, че животът ви не е лек. ПГ ГЕРБ полага максимални усилия за повишаване на жизнения ви стандарт", заяви народният представител.

"Не допуснахме коварният вирус да се разпространи масово в социалните домове. Помогнахме на 7000 самотноживеещи възрастни. Над 26 000 души получават топъл обяд. 15 161 българи и хора с увреждания ползват патронажна грижа", изброи още тя.

Сачева с важна информация за допълнителните 50 лева към пенсиите

"Това не е популизъм. Това е грижа. При нас всичко е облечено в действие", категорична бе Ангелова.

Тя изтъкна и отпускането на добавки в условията на извънредна епидемична обстановка. Напомнено бе и за увеличаването на пенсиите и предстоящата индексация. 

"Въпреки тежката икономическа ситуация, в която се намира света и респективно страната ни, спазихме обещанието си и увеличихме пенсиите с 6,7%, считано от 01.07.2020 г. Минималната пенсия стана 250 лв., а средната надхвърли 415 лв. През октомври, за трети пореден месец, всички около 2,1 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си. Тази подкрепа вероятно ще продължи. И това не е популизъм, а отношение и грижа в труден за всички ни момент. Такова отношение и грижа при други партии биха били само на думи, но при нас са облечени в действия", изтъкна още Ангелова.

"Ще застанем срещу всеки, който би направил компромис с нашите майки и бащи", обяви още депутатът от ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини