Контрапротест в София иска оставката на Радев

Булфото (архив)
share

За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като "разединител на нацията".

Подготвени са и две подписки, обясни един от организаторите на контрапротеста Николай Колев: "Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме простото, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите". 

Блокадите в София остават

Ето какво заяви пред БНР един от участниците в акцията край НДК: "Аз живея в близост до Румънското посолство и мога да ви кажа, че съм възмутен от тази репресия, която упражняват върху нас на тези важни, комуникативни места в София".

Малко след 19 часа контрапротестиращите поеха на шествие по бул. "Витоша" до храм "Св. Неделя" с плакати "Радев – позор" и скандирания "София не е катун", "Радев е позор, оставка и затвор".

Преди това от импровизирана трибуна определиха акцията си като законна, защото имат разрешение за провеждането ѝ от Столичната община.

При "Св. Неделя" участниците в шествието коленичиха в памет на загиналите в атентата в църквата, след което тръгнаха обратно към НДК. Част от тях се отправиха към посолството на Румъния, за да не допуснат блокада на кръстовището край сградата му.

Водещи новини

Още новини