Илиан Тодоров обясни за "изродите" и "алкохолизираната тълпа"

Кадър: Нова тв
share

Остър коментар на областния управител на София за протестиращите предизвика гневни реакции в социалните мрежи. Във Фейсбук профила си Илиян Тодоров нарича хората, които блокираха бул. "Ситняково", „изроди” и „алкохолизирана тълпа”.

Това става няколко дни след като пред Румънското посолство беше изпочупен автомобилът на зъболекарката Елена Мицева, която опита да премине през блокадата.

Областният управител поясни, че написаното от него в социалната мрежа било в лично качество и се е изказал не като политик, а като баща.

Илиан Тодоров: Изроди, взимайте си ковчезите, чувалите и простотията и отивайте да блокирате междугалактическата магистрала!

Квалификациите пък не се отнасяли за всички протестиращи, а само за хората, участвали в инцидента. Илиян Тодоров стана областен управител от квотата на "Атака", но през зимата обяви, че напуска партията.

Аз го написах и не знам защо разгневи някой. В крайна сметка аз го написах в качеството си не на областен управител, а на гражданин на България и в качеството си на родител. Защото за мен е абсолютно неприемливо да бъдат тормозени невръстни деца, да бъде изпочупена чужда собственост поради някакви политически възгледи. Никой на никого не пречи да протестира, но не по този начин на крайности, защото жертва станаха две невръстни българчета. И ако това мое мнение разгневява някого, аз много съжалявам, но може би трябва да остане и нещо човешко в нас. Аз не я познавам майката, но тя не е нарушила нито един закон, коментира Илиян Тодоров пред Нова телевизия.

Водещи новини

Още новини