Илиан Тодоров подписа споразумение за сътрудничество с провинция Джянси

  • 08 декември 2020 11:17

  • 306
  • 1
Илиан Тодоров подписа споразумение за сътрудничество с провинция Джянси
© Областна администрация Софийска област

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров  подписа споразумение за сътрудничество с китайската провинция Джянси посредством видеоконферентна връзка, в която се включи и посланикът на Китай Негово превъзходителство Дун Сяодзюн . 

Губернаторът на провинция Джянси И Лианхонг в своето слово подчерта, че България е една от първите страни, установили дипломатически отношение с Китайската народна република – преди 71 години.

„Традиционното приятелство се наследява и продължава”, добави още той. И Лианхонг изрази  убеденост, че благодарение на задълбочаване на приятелството лежду КНР и България, се задълбочава и приятелството между Софийска област и провинция Джянси. 

„Твърдо вярвам, че  докато работим заедно приятелските отношения ще са добри, кристално чисти като минералната вода на София и софийските цветя”,  заяви още губернаторът на Джянси. 

И Лианхонг пожела възможно най-скоро да се подобри епидемичната обстановка и покани Тодоров на посещение в Джянси. 

От своя страна, Тодоров припомни подкрепата на правителството на Джянси още в началото на борбата ни със заразата COVID-19  и дарените на Софийска област  6000 предпазни средства. 

Областният управител подчерта  и важността на подписания у нас Меморандум за сътрудничество в областта на образованието, по силата на който Джянси дава стипендии на ученици от областта, за да учат в университети в китайската провинция. 

Софийска област с поредното дарение от Китай

„Скъпи приятели, ние заедно работим и полагаме усилия, за да може резултатите от нашето споразумение да направят живота на гражданите на двете области по-добър. Защото какво по-ценно от това, в моменти на изпитание да можеш да разчиташ на нечия помощ, разбиране, подкрепа. Аз мисля, че Софийска област и провинция Джянси доказват това. Ние се подкрепяме, обменяме опит, споделяме практики. И подписването на това споразумение е поредното доказателство”, заяви Тодоров. 

Негово превъзходителство Дун Сяодзюн  също подчерта традиционно добрите приятелски взаимоотношения между народите на Китай и България. „Развитието на отношенията между държавите изисква подкрепата на народа и служат на народа”, добави той. 

Илиан Тодоров кани на безплатна почивка в „Боровец“ ученици отличници от Софийска област

Споразумението между Джянси и Софийска област ще бъде от полза за двата народа и ще задълбочи приятелството, изрази убеденост Негово Превъзходителство.

Той подчерта още, че споразумението е важна стъпка в преодоляването на последиците от заразата COVID-19.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.08 | 11:30

1
dolen grozen i prost pederas

Добави коментар

Водещи новини