Премиерът Борисов поиска оставката на Румен Радев

Булфото
share

Палатките и барикадите остават, със сила няма да ги махнем. Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който отиде близо до КПП "Лесово", за да инспектира границата с Турция, където има пожари. Той бе в компанията на директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

,,Като слушах, останах с впечатлението, че е изгоряла границата, че е изгоряла държавата. Това е голяма територия. Но колегите се справят прекрасно: местните власти, военните и всички, които са свършили работата си'', отбеляза премиерът Борисов.

Над 50 000 дка горят в Тополовградско и Свиленградско

На журналистически въпрос, че му се иска оставката, министър-председателят обяви, че иска оставката на президента.

Аз искам оставката на Радев, тъй като всеки иска оставката на някого. Даже на Христо Иванов не му я искам, а ми беше заместник толкова години. Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

По думите на Борисов в момента има "политически формации, които са зажаднели за власт".

Борисов с внуците си: Време е за моите решения

Ние отидохме ли на "Позитано" или при Христо Иванов да провокираме? Не, те отидоха там да провокират. Ние свикахме конференция - работна, спазвайки пандемичните мерки: на открито. Тези, които идват да препятстват, това са провокатори. Поканили сме всички медии, както навсякъде по света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват от А до Я. Тези, които идват, това са провокатори. Ако на мач на "Левски" отидеш с публиката на ЦСКА, кои са провокаторите?, коментира премиерът Борисов провокациите, които се случиха по време на Националната конференция на ПП ГЕРБ.

Водещи новини

Още новини