Емил Димитров: Някой плаща за случващото се по площадите

БНТ
share

До Рилските езера по проект трябва да се изгради пътека. Качили са горе багер, за да им е по-лесно. Багерът е престоял около два часа на пътеката. По случая тече прокурорска проверка. Ще бъде изграден и информационен център с база на планински спасители. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

По думите му никъде в България не се горят опасни отпадъци.

Той подчерта, че е притеснително състоянието на някои язовири по морето. Ако догодина няма вода по Черноморието, кризата с коронавируса тази година ще е като детска игра за туризма. Язовир "Порой" и язовир "Ахелой" трябва светкавично да се ремонтират, каза Димитров.

Той коментира, че голям екологичен проблем са заровените в земята преди години пестициди.

За два дни 22,8 тона пестициди са събрани и изпратени за обезвреждане от два обекта в община Червен бряг

Дал съм ангажимент към този премиер, към тази коалиция да помагам. Не ми е детска мечта да съм министър. Не е самоцел, да му е честито на следващия. Докато съм на поста, ще се грижа за всички - и за тези, които ме подкрепят, и за тези, които протестират. Ако следващите избори са след два месеца и на протестиращите не им харесва резултата, какво правим? Хората искат държавата да функционира. Цялата финансова сметка за това, което се случва по площадите, някой я плаща. Въпрос на време е да разберем кой точно плаща и колко, но със сигурност някой стои отзад и иска смяна на действащия режим, защото нещо не му харесва, каза още Емил Димитров.

Водещи новини

Още новини