Евродепутатът от ГЕРБ, който се осмели да иде при протестиращите, разказа за срещата

Кадър: Bulgaria on air
share

Въпреки че се появиха неканени на срещата на ГЕРБ и не се държаха много прилично, аз отидох при протестиращите, за да поговоря с тях. Млади хора, които казваха, че са учили в чужбина и искат промяна. Но тази промяна с омраза, с издигане на бесилки, носене на ковчези, нарушаване правата на останалите граждани, няма как да се случи. Това смята Асим Адемов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП, който разговаря с демонстранти след края на Националната конференция на партията вчера. 

В социалната мрежа фейсбук той сподели своето мнение за протестиращите и техните искания. 

"Когато бях млад на тяхната възраст, нас не ни пускаха да учим в чужбина и аз през 1990, 1996/1997 год. стачкувах именно за това те да имат възможност сега да пътуват и учат в престижни университети. Но освен изучаването на дисциплините в университетите, ще е много полезно да изучат и най-новата история на България. Тогава със сигурност няма да ми твърдят, че преди 10-15 год. в България се е живеело по-добре!!!", заяви Адемов.

И подчерта: "Тогава ще разберат, че исканата промяна с хора като Мая Манолова, Румен Петков, Александър Томов, Бабикяновци и всички комунисти и агенти на зловещата Държавна сигурност, няма как да се случи!"

Протестиращи окупираха района около "София Тех Парк" още сутринта на вчерашния ден в очакване на актива на ГЕРБ преди Националната конференция. В самия парк, където бяха разположени партийните членове, имаше сблъсък между протестиращи и охраната, както и между журналисти с неизвестни младежи. Последваха взаимни обвинения кой е допуснал напрежението и откъде идват провокациите. От ГЕРБ все пак категорично отричат хората, участвали във физическата саморазправа, да са техни членове. От своя страна присъстващи обвиниха партията, че има пръст в провокацията.

Проговориха потърпевшите журналисти от агресия на провокаторите около форума на ГЕРБ

Иначе новината от вчерашната неочаквана конференция е, че Борисов обмисля да се оттегли от поста. Възможностите са няколко - той да напусне Министерския съвет, но понеже е поел ангажимент към коалиционните партньори мандатът да се изкара, кабинетът ще продължи работата си с нов премиер. 

Има и опция все пак за предсрочна оставка, като спекулациите са тя да бъде подадена през септември, когато и депутатите ще се върнат на работа.

От изказванията стана ясно, че ГЕРБ притеснения от служебния кабинет, който би поел управлението на страната, няма, но това не е добър вариант, защото така няма да има работещо Народно събрание. Напомнено бе, че има здравна и икономическа криза заради коронавируса.

Днес се очаква Коалиционен съвет, който да обсъди бъдещето на правителството. 

 

Водещи новини

Още новини