Томислав Дончев разкри кой вариант за подаване на оставка обсъждат с Борисов

  • 06 август 2020 08:05

  • 11155
  • 66
© Кадър - Нова телевизия

Всяка форма на насилие е осъдителна. Надявам се МВР да издири момчетата от видеото и да ги разпита. Искам да подчертая, че ние охрана за събитието не сме наемали. Полицията няма как да е навсякъде. Самото влизане беше много усложнено. Това заяви вицепремиерът Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в ефира на Нова телевизия по повод вчерашната конференция на ГЕРБ и кадрите, показващи насилие над протестиращи.

Той попита дали някой от техните младежи е ходил на Бузлуджа да дразни БСП. "Ние в ситуацията сме жертва. Когато имаш 4 - 5 000 души на едно място и няколко провокатора е въпрос на време да се случи подобно нещо", смята още той.

Изведоха провокатор от Националната конференция на ГЕРБ

Дончев заяви, че темата за бити журналисти е свръхчувствителна. "Журналистът има право да ходи където си иска, да снима каквото си иска и да пита когото си иска. Мое право е евентуално да не му отговоря", каза Дончев.

Цветан Цветанов коментира случилото се на срещата на ГЕРБ

"Обществото е разделено. Този, който го е грижа за обществото, е готов да направи ход назад. Истинският държавник никога не цели да е на власт на всяка цена. Ако Борисов подаде оставка, се завърта ролетката и Радев дава мандата на първата политическа сила, после на втората и после на третата - но тя е тази партия, която той прецени. Ние нямаме проблем да подадем оставка, но коалиционните ни партньори са на друго мнение", обясни още вицепремиерът.

На въпрос дали би приел да е министър-председател, Дончев заяви, че това не би било честно. "Има и един междинен вариант - правителството да приеме всичко, което е необходимо през септември, за да влезем в зимата и в кризата много по-спокойно и след това - да подадем оставка. Обсъждаме го с г-н Борисов постоянно. Това също е опция. Иначе оставката веднага би успокоило обществото", заяви Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Попитан дали ги е страх от служебен кабинет, той заяви, че не. "Последните три пъти, когато сме се явявали на избори, то те са били организирани от служебен кабинет. Притеснението ни е, че няма какво да прави този служебен кабинет в рамките на два или три месеца като няма работещ парламент", отсече вицепремиерът.

"Нямам прокурорски чадър. Не сме пакетирани с ДПС. Всичко за което има данни за състав на престъпление,  трябва да бъде разследвано" каза той.

Дончев призна, че е водил разговор с Борисов за данъците за автомобилите. "Това е частен разговор, в който доста спорихме и е доста емоционален. Не мога да си спомня дали е бил този. Струва ми се по-цветен отколкото беше. Разговорът ни е воден по телефона преди две години. Не знам с кого е бил в стаята с Борисов" коментира още Дончев.

Андрей Новаков: Смутен съм от агресията над журналист на събранието на ГЕРБ

Той заяви, че нито един друг политик на висока държавна длъжност е бил фотографиран, сниман и записван. "Ако има нещо тъжно в цялата работа е, че аз винаги съм си представял политиката като едно честно състезание, а се сменя технологията и се акцентира кой е по-малко оцапан", смята той.

"Няма крила в ГЕРБ, а различни хора с различни виждания. Не бе грешка освобождаването на Горанов, Младенов и Караниколов. Това бе политическата цена, която трябваше да платим за укорите и съмненията", отсече вицепремиерът.

Попитан защо Божков е получил тази екстра да не плати 700  млн. лева., той заяви, че личното му мнение няма значение, а прокуратурата и съдът трябва да се произнесат.

Българското общество е разделено и има два пътя. Единият - безкраен скандал, а другият - да се опитаме да намерим общ път, каза той.

"Не си го представям да управляваме с хора, които ни наричат мутри", отсече още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
11155 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
.

2020.08.07 | 12:25

66
Оставка за Дончев.
томиславе

2020.08.06 | 17:21

65
стига си носил на гърба си 3-мата глупаци от коалицията, че може и да нямаш чекмедже

2020.08.06 | 14:26

62
учудвам се такъв уравновесен ,като дялан камък човек дончев какво търси в редовете на най-тоталитарна партия от далечната до сегашната история на българия и правителство начело с един тиранин
Каун Рептилски

2020.08.06 | 14:55

64
Търси червената свиня майка ти да у тегли един с разширени вени .
алф

2020.08.06 | 12:08

57
Ей хора видя се кой провокира незнайни мутри с подкрепата на МВР бият журналисти и хора наред и пак ще кажа с подкрепата на МВР и ГЕРБ, ДПС, ПЕЕВСКИ и ГЕШЕВ. ВЪОРЪЖЕТЕ СЕ с каски и брони, наколенки налакътници и други ТОВА НЕМОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА. Държавата е превзета
Зъмби

2020.08.06 | 14:44

63

МАЛКО СТЕ !! ЩЕ ГО ДУХАТЕ МРЪСНИ КОМУНЯГИ

2020.08.06 | 14:13

61
ДОНЧЕВ, ЗАЩО ЧАКАТЕ СЪГЛАСИЕТО НА ПАТРИОТИТЕ ЗА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО????. ТОВА Е ХВЪРЛЯНЕ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ. ОЩЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ГЕРБОВО ПРАВИТЕЛСТВО?.,ЗАЩО ВАШИ СИМПАТИЗАНТИ НЕ ИЗЛИЗАТ ДА ВИ ПОДКРЕПЯТ?.САМИ ВИДЯХТЕ И УВЕРИХТЕ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КОЛКО ПРИСЪСТВУВАХА НА СБИРКАТА ВИ.НА БЛИЗО Е ДЕНЯТ КОГАТО СЛЪНЦЕТО НЯМА ДА ИЗГРЕЕ ЗА ГЕРБ....ДОКАТО ИМА ВРЕМЕ НАПРАВЕТЕ КРАЧКА НАЗАД ИНАЧЕ СЪДБАТА ВИ ЩЕ БЪДЕ ПО ЗЛА ОТ НА СДС И СИМЕОН

2020.08.06 | 13:38

60
Дончев,кажи си бе човек, А,Б,В Г каза защо спираш а не продължаваш до Я. Борисов докога ще се прави на Мохамед и да чака планината да дойде да клекне пред краката му. За ГЕРБ Борисов сякаш има нотариален акт за негово частна собственост да коли ,да беси,,,,да вади отдолу и отгоре,,, ,на време и без време,,,на място и без място колкото си иска средства народна пара и да раздава на когото си иска целево и безцелно.
пак аз 12.03

2020.08.06 | 12:19

59
България има нужда от депутати експерти,умни,възпитани,знаещи езици,хора,познаващи дипломацията,и протокола и най вече не крадливи с които може да се гордеем.Не ми казвайте,че трудолюбивото момче или момиче от село,брало царевица и събирало лайка ,или чистило обора или тезгяха на селската сладкарница става за тази работа.Стига с това Герб,БСП,патриоти.Виждаме,колко е общата им култура!

2020.08.06 | 12:03

56
Модела на управление ИЗЦЯЛО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН!Хората дори много търпяха.Ако сега не стане,рано или късно ще стане страшно.Ако Борисов е умен трябва да се оттегли ,заедно с цялото правителство,Дали ще е Борисов или друг от тази партия,стила на работа и управление остава същия- безнаказано крадене от нашите и избирателно преследване на тези,които са ни противници.Като дойде есента и зимата,бума на ковида ще бъде страшен,ако хората се събират с месеци по площадите.Здравната система ще рухне,всички цени ще тръгнат нагоре и не дай си боже обстановката да предизвика,ново затваряне и бум на безработицата.
Мартиб

2020.08.06 | 12:09

58
и кой ще дойде? Корнела или кабинет писан от нея на Мунчо.. сега подскачат, щото им дават на тези 2 три хиляди.. дойдат ли наглите, ще развалят седянката набързо
Бай Васо Сърбеца

2020.08.06 | 10:54

39
30% дигат заплатите по време на криза
да им измре

2020.08.06 | 12:02

55
челятта на мръсните герберасти :))

2020.08.06 | 11:51

52
Ооооо, сърбец, пак те сърби гъ3ъ
Бай Васо Сърбеца

2020.08.06 | 10:55

40
На държавните служители само, дето са шуреи на баце
НИКАКВА ОСТАВКА

2020.08.06 | 09:17

2
Борисов 2 ДВА пъти запоследните 10 години подава оставка и червента СГАН веднага катастрофира БЪлгария! Изборите са след няколко месеца! ГЕРБ не трябва да хвърлят Българоия в хаос, особено с оглед на факта, че идват тежки месеци както от финансово-политическа така и от социално- медицинска гледна точка! Една оставка сега би означавало предателство спрямо електората и многото симпатизанти на ГЕРБ! Оставка сега означава краят на ГЕРБ! Това желят и агентите на КГБ! БОЙКО бъди венъж мъж не само на думи, а ги нае.,би червените боклуци наистина с 200! Бой на тая сган по улиците! Въдвори ред и спокойствие в Държавата! Нека престъпниците от БСП да се жалват на п.утка им майчина!
...

2020.08.06 | 12:02

54
Е те тежките месеци не свършиха бе братче. От тежки по тежки.
НИКАКВА ОСТАВКА

2020.08.06 | 11:42

46
много точен и прецизен коментар!

2020.08.06 | 09:24

5
браво

Добави коментар

Водещи новини