БЗНС с предупреждение за участието на "Нощните вълци" и агресивните футболни агитки на Божков на протестите

Булфото, архив
share

Лидерът на БЗНС и бивш военен министър Николай Ненчев направи коментар за гражданското недоволство и по-специално за случката от преди ден, когато демонстранти реагираха остро срещу друг протестиращ, който поиска оставката на президента Румен Радев.

"БЗНС е силно обезпокоен, че този линч се е състоял с участието на „Нощните вълци“ и агресивните футболни агитки, които са белег за „присъствието“ на Васил Божков. Въпреки защитата от група граждани този случай показва, че има строга организация и санкции за тези които не говорят “правилните неща”. Това доказва дълбокият замисъл и намерение за подмяна на гражданските искания с чужди политически цели", се казва в позиция на Ненчев, публикувана във фейсбук.

Изгониха от протестите момче, поискало оставката на Радев, Бабикян мълчи

"БЗНС заявява, че такъв тон и формат на протеста не позволява той да бъде наричан демократичен", категорични са от формацията. 

Бившият военен министър отново предупреждава за обвързаностите на Радев с БСП. 

"Абсурдно и недопустимо е смесването на двете позиции, тази на Радев, БСП и хибридните червени организации, с тази на критично настроените демократи. Това са две различни стратегии за бъдещето на страната ни. Едната включва евразийски авторитаризъм и подчинена олигархия в услуга на политическия режим. Тази реалност ще бъде оглавена формално от президента Радев, но силите които ще управляват са добре познатото задкулисие изградено от здравите мрежи на бившите служби на комунистическия режим в България и Русия. Връзки, подчинени на новата доктрина за евразийския път на Европа", отбелязва Николай Ненчев.

Водещи новини

Още новини