Калин Вельов се закле като народен представител на мястото на Владислав Горанов

Булфото (архив)
share

Калин Вельов се закле като народен представител от ГЕРБ на мястото на Владислав Горанов.

Преди това от името на ПГ "ВОЛЯ-българските родолюбци" Боряна Георгиева заяви, че "Обединени патриоти" са припознали като своя идеята им за по-ниско ДДС за някои услуги, като фитнес залите, например.

Тя припомни, че тяхната парламентарна група още на 15 май е предложила намаляване на данъка за фитнес залите на девет на сто, за да минимализират загубите си. Това беше успоредно с искането за девет процента ДДС за книгите, учебниците и хартиените помагала, добави Георгиева.

Горанов няма да е депутат, Калин Вельов запазва мястото си

Свикнали сме да изпреварваме събитията и това първоначално да предизвика насмешка, каза представителят на "ВОЛЯ". Този път на новите вносители им трябваха два месеца да припознаят тази идея, важно е да се осъществи, защото е част от превенцията на здравето на българите, подчерта депутатът.

След нея думата взе независимият народен представител Павел Шопов, който обяви, че е раздал на всички парламентарни групи проект на решение, с който НС да възложи на МВнР да реагира по темата със "Св. София" в Истанбул. Така, според него, подобна подкрепа ще е от полза за дипломатическото ведомство.

Водещи новини

Още новини