Георги Харизанов: Борисов доказа, че не е зависим от ДПС с искането на оставките на тримата министри

Кадър: БНТ
share

По-скоро бих говорил за сериозен ремонт, а не за козметични промени в кабинета, като този ремонт може да стигне до най-високото ниво. Този въпрос няма да се реши с един коалиционен съвет. В момента не изключвам нито един вариант.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика, който коментира предстоящия утре коалиционен съвет на управляващите и темата за протестите. "За мен исканията на протестиращите доста се разводниха и не мисля, че един политически ход ще успее да ги удовлетвори. Изразът "какво ще успокои хората" за мен е клише. Протестиращите искат оставки, свикване на Велико Народно събрание, нова Конституция. Аз също подкрепям редица от исканията им с изключение на това за оставката на кабинета.

За мен оставката на правителството няма да реши проблемите, за които хората са на улицата. Напротив. Една оставка може само да задълбочи политическата, икономическата и коронакризата. За съжаление в момента имаме съчетание на всички видове кризи", разкри той.

Борисов, Каракачанов и Симеонов обсъдиха въпроса за рокадите в кабинета

"За мен Бойко Борисов е напълно свободен и независим при взимането си на решения за кабинета. Не мога да разбера какво свързва Борисов, Горанов, Маринов и Караниколов с Доган и Пеевски. Тезите са свързаност на ГЕРБ с ДПС силно ми издишат. Конкурентите на ГЕРБ не спират да повторят тази теза в захлас, но тя не е вярна. Искането на оставките на тримата министри показва, че Борисов е лидер на правителството и ГЕРБ. Всички други твърдения за зависимост от олигархични кръгове са смешни.

През всичките 30 години преход е имало корупция за съжаление. Единствено ГЕРБ обаче си позволиха да водят реална борба с корупцията и да отстраняват свои хора заради корупционни действия. Нито БСП, нито ДПС са вършели такива неща, с изключение на г-жа Нинова, която беше изгонена от Сергей Станишев заради корупция", каза още Харизанов.

Водещи новини

Още новини