Цветанов: Служителите в МВР - болницата остават

Булфото
share

Коментарът му е относно представената днес концепция за обединяване на здравните дейности на Медицинския институт на МВР и ВМА.

Според него служителите на МВР-болница са висококвалифицирани специалисти и всяко едно здравно заведение ще се нуждае от тяхната компетентност.

„Аз нямам притеснения за тях дали трябва да бъдат съкратени или не. Те ще трябва да останат, защото съответните клиники ще имат необходимост да разполагат с подобни специалисти. В момента е по-важно, че имаме в МВР около 50 000 служители. Аз искам да гарантирам по-добро здравеопазване както на служителите на МВР, така и на членовете на техните семейства. Министерство на отбраната пък има възможност да ползва нашата база, която на моменти може да се окаже, че е по-добра от досега прилаганите добри практики във ВМА и по този начин ще можем да създадем един много по-работещ, много по-силно функциониращ механизъм за здравното обслужване за служителите от МО и МВР”, каза Цветан Цветанов.

Той посочи, че не трябва да се говори за сливане на ВМА и МВР - болницата, защото идеята сега се дискутира. „Искаме, когато направим нещо, да бъдем абсолютно сигурни, че то ще бъде успешно на базата на всички проведени дискусии с всички заинтересовани страни”, каза Цветанов. Той заяви, че ще разговаря с министъра на отбраната Аню Ангелов и ще му окаже подкрепа, за да бъдат платени на МО средствата за всички здравни услуги, извършени за служители на НСО и разузнавателните служби.


Цветанов каза, че единият от възможните варианти е МВР – болницата да бъде под шапката на Министерството на отбраната и да се финансира от ведомството, но подчерта, че концепцията е на етап обсъждане. „Трябва да бъдат направени нормативни промени, за да се даде пълна гаранция, че действително се стремим към по-добро, а не към по-лошо и крайното решение ще се консолидира от абсолютно всички страни, действително да гарантираме по-добро здравно обслужване за служителите от МВР, МО и техните семейства”, каза Цветанов.

Водещи новини

Още новини