Радев очаква реални действия от прокуратурата, а не показни акции

Булфото, архив
share

В отговор на отправени въпроси от страна на медиите, Прессекретариатът информира, че президентът издава указ за назначаване на дипломатически представители в чужбина по предложение на изпълнителната власт в съответствие с Конституцията и Закона за дипломатическата служба.  

Това е поредното уточнение от "Дондуков" 2, което се прави във връзка с казуса около секретаря по правни въпроси Пламен Узунов и разкритието за ходатайстване за назначване на посланици и получаването на българско гражданство, направено от прокуратурата. 

И този пък от президентвото подчертаха, че има внушения.

Държавният глава очаква реални действия от страна на прокуратурата за разследване на търговия с влияние, а не показни акции, с които се подменя общественият интерес. Случаите на колосални злоупотреби с публични средства, обществени поръчки, еврофондове, хазарт и ниското качество на строителството, все още очакват да попаднат в полезрението на прокуратурата, се казва в позицията на Прессекретариата. 

Примирието май е невъзможно. Вижте острата реакция на Борисов за Радев!

По-рано днес премиерът Борисов и президентът Румен Радев си размениха задочни реплики по отношение на работата на прокуратурата и водените дела.

Водещи новини

Още новини