Боян Магдалинчев: Не мисля, че в прокуратурата има страх и зависимости

  • 27 юни 2020 20:24

  • 830
  • 7
Боян Магдалинчев: Не мисля, че в прокуратурата има страх и зависимости
©

Не мисля, че в прокуратурата има страх и зависимости. Тя си върши работата, така както закона вменява - да действа и да разкрива престъпления, които са извършени от различни правни субекти независимо от тяхната позиция. Това заяви  представляващият ВСС Боян Магдалинчев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

"Ако проследим нещата още от 2017 година прокуратурата започна много сериозни разследвания срещу различни лица. Ако си спомняте Миню Стайков, тогава започнаха разследванията с Карнобат", обясни той.

Иван Гешев: Българското общество ще види истината, няма недосегаеми лица

"Искрено се надявам президента да не възприема като рекет действията на прокуратурата. Действията на прокуратурата са в много по-различна посока. Те трябва да разследват, да предявяват обвинения. Естествено е това да предизвивка по-негативни реакции от тези, които са засегнати от тези действия на прокуратурата. Не виждам това да преставлява рекет към когото и да било", допълни Магдалинчев.

"Искрено се надявам никой да не се опитва да вкарва съдебната система в каквато и да било политическа битка. Политиците си имат друго поведение, магистратите съвсем. Трябва да бъдат дистанцирани от всякакви политически акции и намеси", категоричен е той.

Магдалинев коментира и публикуваните от обвиняемия Васил БожковВасил БожковВасил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 г. във Велинград. Божков е български бизнесмен, сочен от снимки на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев: "Когато от няколко хиляди километри някой изпраща снимки, това не е случайно. Очечидно си има своето послание. Може посланието да е: „Аз виждам всичко, аз не продавам, аз ви следя, не мислете, че съм далече и нищо не виждам".

"Отдавна се знаят позициите на г-н Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет и Атанаска Дишева по отношение на избора на главен прокурор, в частност и прокуратурата. Тогава, когато трябва да се вземе отношение в подкрепа на някои действия от страна на прокуратурата, те определено имат по-различни позиции. Ако Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет беше уронил престижа на съдебната власт в достатъчна степен, то вероятно щеше да се образува производство за предсрочно прекратяване на мандата му. Очевдино пленума на ВСС не е намерил основание за това нещо. Ако трябва да бъдем честни до края на мандата на г-н Панов остава по-малко от година и половина. Да не героизираме г-н Панов с искане за оставка, това не е най-добрия ход.", заключи Боян Магдалинчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
830 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
eli

2020.06.28 | 09:38

7
Оказа се,че можеш и да мислиш,но само така ти се е сторило
Драган

2020.06.28 | 09:19

6
Магда на готиното Ленче (викали и линче) мислела.!?
Знаем те,знаем

2020.06.28 | 07:42

5
Изчезни Натегач! Хубавото е,че наближава деня,когато ще бъдеш изхвърлен на общото Бунище и никой няма да си спомня какви постове си заемал.Истината е,че си жалък слуга с нечисти помисли и съмнителен морал,и не можеш да се сравняваш както с Панов,така и с Дишлиева.Сравним си единствено с пишещите ESМ-си на хора,със съмнителни минало ,богатство и морал.

2020.06.27 | 23:19

4
хахаххаха добър виц хахахха
само по мутрата му

2020.06.27 | 22:15

2
можеш да му скроиш шапка

2020.06.27 | 22:22

3
Много си прав! По-гнусна и корумпирана мутра от него има само бившия му колега Ясен Тодоров.

2020.06.27 | 20:55

1
Пльокар а т у ра та п р а в и с в и р к и на Б о й к о !

Добави коментар

Водещи новини