Ще направи ли партия Цветан Цветанов?

Novini.bg
share

Днес повече от всякога хората искат да има икономическа стратегия, затова расте критиката и към предложенията на кабинета. Ако не се отговори подобаващо на недоволството на хората, ще има по-отчетливо търсене и припознаване на политически субекти извън властта. Това каза пред БНР Цветан Цветанов, ръководител на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС).

"Още не съм избрал да направя партия. В момента част от посещенията, които правя, са просто да видя какво е отношението на хората към всичко това, което се случва", коментира бившият втори в ГЕРБ.

По думите му хората имат нужда от нови проекти. Цветанов смята, че има натрупано напрежение.

Ще има ли реален претендент за властта на Борисов и ГЕРБ?

"Политиката не е за огорчени или за обидени, а за хора, които имат хоризонт и биха искали да получат подкрепа за секторните политики, които могат да бъдат реализирани. Аз не съм от политиците, които отиват на лични нападки. Днес мога да говоря с всеки, независимо от неговите възгледи. Трябва да създадеш платформа, която да обединява, а не да разделя", подчерта Цветанов.

Иначе два-три месеца за Цветанов ще стане ясно дали да стартира нов политически проект. 

"Ако се прави политически проект, то той трябва да е с ясни евроатлантически принципи. В евроатлантическия път на страната трябва да се кажат големи истини. Много се дистанцираме от една много важна инициатива – „Три морета“, където амбицията е да се засили дигиталната, транспортната и енергийната свързаност с ефективен инструмент за противодействие на руското и китайското влияние в района на Триморието. Това би могло да даде по-голяма сигурност и икономическа перспектива", обясни ръководителят на ЕАЦС.

Водещи новини

Още новини