Емил Димитров: Нямам партийно назначение, Борисов може да иска оставката на Живков

Novini.bg
share

Не мога да искам оставката на г-н Живков. Това е правомощие на премиера, каза в изявление в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров по повод вчерашния арест на заместника му Красимир Живков.

Г-н Живков не е работодател на никого в страната. През последните три месеца той не е идвал при мен с кандидатури за назначения и уволнения. Имах определено недоволство от работата на определени регионални директори, които бяха сменени, добави Димитров.

Нямам партийно назначение. Това не е искано от мен, подчерта екоминистърът.

Емил Димитров с коментар за работата на арестувания зам.-министър

Оказали сме съдействие на прокуратурата, дали сме компютри и моят компютър го няма. Винаги при такива акции се изземат всички масиви, каза екоминистърът.

По думите му атмосферата не е добра. Цялото Министерство са в коридора, чакат да ги арестуват, заяви екоминистърът. 

Министърът съобщи, че е оказал съдействие на прокуратурата и е изпратил екипи на три места - в Плевен, Пловдив и Монтана, да вземат проби от отпадъци. Надявам се вече пробите да са в Министерството, добави той. Димитров уточни, че става въпрос за конкретни депа и конкретни фирми. Той коментира още, че изпращат документи с кашони на прокуратурата.

Той уточни, че не е коментирал въпроса с вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, като добави, че няма и какво да коментира с него по темата.

Димитров заяви, че ако бъде намерен подходящ човек за поста министър на околната среда и водите, е готов да подаде оставка във всеки един момент. Никога не съм искал поста, никога не съм се натискал, заяви екоминистърът.

 

 

Водещи новини

Още новини