Ще се сдобие ли здравният министър с еднолична власт по време на пандемията?

Булфото (архив)
share

Предложението да се направи дефиниция за определяне на извънредна епидемична обстановка беше заявено след критиките в предходното разглеждане на закона. Тогава предложихме за критерии да бъдат използвани критериите от официалните документ на Световната здравна организация. Това заяви от трибуната на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

,,Направила съм предложение Министерският съвет да взима решения за определяне на извънредна епидемична обстановка, а не само и единствено здравният министър. За целта министърът на здравеопазването ще бъде консултиран от целия експертен и научен потенциал, който е в сферата на здравеопазването и едва след това, когато бъдат поднесени всички мотиви, Министерски съвет ще излезе с решение. Това решение, разбира се, ще подлежи и на съдебен контрол'', допълни Дариткова

Ананиев с нова заповед - този път е за колективните спортове за аматьори на открито

,,Пак ще поясня, че здравният министър няма да взима еднолично решението кога да наложи извънредна епидемична обстановка. Това ще стане едва след консултации със здравните специалисти, защото едно такова решение трябва да бъде експертно и ясно мотивирано'', увери още веднъжн от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини