Биков към БСП: Ние поемаме отговорност, а вие и президентът бягате от отговорност

Булфото (архив)
share

От изказванията на БСП разбирам две неща. Първото е, че те няма да подкрепят удължаването на извънредното положение. Второто е, че мерките са тежки и неефективни. Може би, за да станат по-ефективни мерките трябва да се олекотят. Вашите тези се бият и не ги разбирам.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това обяви от трибуната на парламента депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на дебатите за удължаване на извънредното положение в България. "Според мен в България ситуацията е различна от тази в Италия и Испания, които дава за пример г-жа Нинова, точно заради тези мерки. Между другото в Италия и Испания управляват социалисти. Със сигурност този път може да бъдем дадени за пример. Първата ни задача е да опазим здравето на хората и втората е да опазим икономиката. В момента по прогамата 60/40 са се включили над 240 фирми. Сигурно ще има и други икономически мерки и тези няма да са достатъчни, но нека изчакаме", призова Биков.

Менда Стоянова: ГЕРБ ли докараха коронавируса?

"Всички специалисти казват, че пикът на кризата ще е април. Щаб, учени, най-добрите лекари в България. Вие казвате - плашите хората. Еми да, плашим ги, защото това е нещо страшно и не е забавление. Аз не разбирам вие с какъв акъл говорите, че искаме да налагаме диктатура. Кое правителство иска да спре възхода на държавата - икономически растеж и ръст, вдигане на заплати, намаляване на безработица. Трябва да се вразумите. Вие бягате от отговорност, а ние поемаме отговорност. Днес и президентът избяга от отговорност и се скри. Вие явно следвате неговата позиция, но на нас не ни трябва този президент и той ще бъде сменен", категоричен бе Биков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини