Сергей Станишев: Ако се превърнем в ляв ГЕРБ, край с БСП

share

Ако се допусне още четири години управление на ГЕРБ и то по този начин, партията на Борисов ще направи нещата „абсолютно необратими за страната". Това каза при посещението си в Казанлък лидерът на БСП Сергей Станишев.

Ние имаме национално отговорна мисия - да свалим ГЕРБ от власти и това става с ясно политическо поведение и послания, допълни той. Разширяване на влиянието на партията извън редиците й, нова кондиция на изборния актив, са част от начините за това.

Намеците за национално отговорна коалиция на спасението, намигванията и колаборацията с ГЕРБ са самоунищожителни за БСП, заяви Станишев. Според него „всичко, което в момента ГЕРБ прави, е да отхвърли идеята на БСП за демократична държава, подпомагаща инициативата на хората и подкрепяща изпадналите в нужда".

Запитан колко ще отцепи Георги Първанов от БСП със своите обиколки из страната, Станишев каза, че БСП не е торта и никой нищо не може да отцепи, тъй като въпросът за политиките в БСП ще се реши на конгреса. Той отхвърли упреците на Георги Първанов по отношение на Устава на партията и критикува идеята му за пряк избор на председател. Станишев каза, че никой не може да се обявява за Бог и да се поставя над партията. Не съм го започнал аз това и няма да се впускам в лични спорове и нападки, допълни той, като подчерта, че в политиката цени най-много последователното поведение.

„Да, аз имам своите упреци към Георги Първанов, за политическата линия, за политиката към ГЕРБ. Не може да се говори завоалирано", каза Станишев и заяви, че с БСП ще е свършено, ако се превърне в ляв ГЕРБ. Специална работна група от различни специалисти, трябва до края на лятто да изготви становище по всички аспекти за бъдещето на Дома-паметник на партията на връх Бузлуджа. БСП обаче няма да поеме собствеността на паметника без да е са ясни юридическите и фактическите обстоятелства около него, както и какъв точно е статутът на стопанисването, което правителството предлага на социалистите, категоричен бе в Казанлък Сергей Станишев.

Официалното становище на БСП по въпроса трябва да е готово до тазгодишния национален събор на Левицата на връх Бузлуджа.

Водещи новини

Още новини