Борисов към Порошенко: Отношенията между България и Украйна са отлични

Facebook
share

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с бившия президент на Украйна Петро Порошенко по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

"С бившия президент на Украйна Петро Порошенко разговаряхме в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Отношенията между България и Украйна са отлични, а 200-хилядната българска общност в Украйна е доказателство за приятелството и взаимното уважение между двата народа", отбеляза премиерът на България.

Бойко Борисов за СРС-тата с президента: Заклевам се, че нямам нищо общо

"Това е и много добра възможност да надградим нашите двустранни отношения и да активизираме работата в областите от взаимен интерес", изтъква Борисов.

"Радвам се, че в Мюнхен се срещнах и с адмирала от Военноморските сили на САЩ Джеймс Гордън Фогго III, командир на Военноморските сили на Съединените щати в Европа и Африка и командир на Съюзническото командване на силите в Неапол. Само преди няколко месеца заедно бяхме на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман” и участвахме в опознавателна обиколка в рамките на НАТО. България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Страната ни ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса за постигане на световен мир и сигурност", подчерта премиерът Борисов.

Водещи новини

Още новини