След скандално паркиране, Кирилов спира колите на НСО в квартала си

Булфото
share

След оплакване от паркиране на кола на Национална служба "Охрана" (НСО), правосъдният министър Данаил Кирилов обеща повече да не притеснява съкварталците си. Това стана ясно от негов пост във фейсбук.

Гражданин снима и публикува в социалната мрежа снимка на колата, в която се вози Кирилов. Пише, че шофьорът злоупотребява и винаги паркира на тротоара, като дори карал пешеходците да слязат на улицата, за да му освободят място да остави колата. Малко по-късно днес постът на възмутения гражданин беше изтрит.

Данаил Кирилов участва в Националната програма "Управленски умения"

Заради това следва и реакцията на самия Кирилов. Във фейсбук той се извини за случая. Той обърна внимание и на това, че предимно се движи пеш по улиците и дори не се притеснява от среща с граждани.

"Моля да приемете извиненията ми по този случай! Поемам отговорността изцяло, без да оспорвам твърденията в коментара, които са необективни, неистински и пресилено преднамерени. Досега съм ползвал служебен автомобил изключително ограничено, но сега заявявам, че такъв автомобил повече няма да влиза, спира, престоява в квартала, в който живея. Мнозина от Вас редовно ме срещат по софийските улици, значи, ще ме виждате още по-често. Специално поднасям извинения на моите съседи, ако по някакъв начин са изпитали притеснение, но Ви уверявам, че съм се убедил във внимателността и съобразителността на екипа от НСО да се стремят да съобразяват обстоятелствата добросъвестно. Извинения! Съжалявам", гласи още съобщението на Данаил Кирилов.

*Оригиналният правопис е запазен, бел. ред.)

Междувременно от НСО също поднесоха своите извинения за случая. В изпратена до медиите позиция се казва, че службата не толерира подобно поведение от свои служители.

"По повод информация, споделена от граждани в социалните мрежи за автомобил на НСО, заснет при престой на тротоар в столичен квартал малко преди 10.00 часа на 13 февруари, Националната служба за охрана (НСО) поднася искрени извинения на живущите в района за евентуално причинени неудобства. НСО уверява, че подобно поведение няма да бъде толерирано от ръководството на Службата и на водача ще бъде отправена строга забележка", казаха от НСО.

Водещи новини

Още новини