Данаил Кирилов участва в Националната програма "Управленски умения"

  • 10 февруари 2020 17:05

  • 326
  • 2
Данаил Кирилов участва в Националната програма "Управленски умения"
© Министерство на правосъдието

Министър Данаил КириловДанаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Висшето си образование получава в СУ "Св. запозна млади лидери от парламентарно представените партии, общественици и членове на неправителствени организации с основните политики, провеждани от Министерство на правосъдието в областта на детското правосъдие. Днес той участва като лектор в Националната програма "Управленски умения" по време на обучение, организирано от Българското училище за политика "Димитър Паница".

Един от акцентите в изказването на министър Кирилов бе, че темата за детското правосъдие е стратегическа за българското правителство, защото поставя в центъра правата на детето и отговорността на държавата за тяхната грижа.

Законодателната политика на България третира семейството като естествена среда, в която детето се отглежда и възпитава. В това отношение приемането на нов закон за детско правосъдие продължава да бъде основно предизвикателство пред реформата в сектора. Към момента работата по законопроекта продължава.

Херо Мустафа и Джесика Ким обсъдиха принципите на върховенството на закона с Данаил Кирилов

Извън това Министерство на правосъдието продължава активно да следи за ефективното функциониране на изградените от него в страната т.нар. сини стаи – специализирани помещения за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни по граждански и наказателни производства.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ех Тикво,Тикво !От къде с лопата ги ринеш ?

2020.02.11 | 02:36

2

А дали горкият Нещастник понякога глуповато размишлява :"Ега ти и държавата,щом и аз съм и министър на правосъдието!"

2020.02.10 | 21:49

1

Този ташак, Кикимората...

Добави коментар

Водещи новини