Депутат от БСП: ГЕРБ паднаха в капана, който бяха заложили на Радев

Нова телевизия
share

ГЕРБ попаднаха в капана, който бяха заложили на Радев, след като видяха сериозните заплахи за самите тях, които се съдържаха в прочувствената реч на президента. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия депутатът от БСП Иван Иванов по повод обявената днес позиция на ГЕРБ, че няма да инициират и подкрепят процедурата по импийчмънт.

СРС-та, в които е записан президентът, са направени с негласното съдействие на премиера. От тях започна атаката срещу държавния глава. Г-н Радев усеща естествения пулс на обществото, което в такава ситуация е нормално да излезе на улицата. С изявлението си той не иска да изкара хората на улицата, а просто напипва болните места, които не са тайна за никого, заяви Иванов.

ГЕРБ няма да инициират процедура по импийчмънт

Той коментира и изявлението на държавния секретар на САЩ, в което съдия Андон Миталов се посочва като участник в "сериозна корупция" и му се забранява да влиза в страната.

Лоша атестация за българските власти е, че получаваме информация за сериозна корупция от чужда държава. Трети ден институциите се лутат и се чудят какво се случва, а днес правосъдният министър иска оставката на съдията, без да е ясно защо. Очаквам българските власти да започнат сериозен диалог с американските власти, за да разберем каква е тази корупция, какво се случва, подчерта социалистът.

Данаил Кирилов поиска ВСС да уволни съдията, уличен в корупция от САЩ

Практиката на управляващите е всички скандали да се замазват, да се затрупат с други такива, посочи той.

По думите на Иван Иванов "червените" не са подкрепили промените в Закона за хазарта, тъй като не са убедени, че неплатените такси ще бъдат върнати в бюджета.

Водещи новини

Още новини