Каракачанов: Разпоредил съм проверка дали ген. Стойков е укрил документи

Булфото (архив)
share

Разпоредил съм служебна проверка във Военновъздушните сили, която трябва да установи дали командващият ген. Цанко Стойков е дал всички документи, поискани от КПКОНПИ за съпругата на президента Десислава Радева.

Това разкри вицепремиерът Красимир Каракачанов преди заседанието на парламентарната Комисия по отбрана, предаде репортер на Novini.bg. От думите му стана ясно още, че проверката ще извърши началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. "Проверката трябва да даде яснота какво точно е искала комисията във връзка с назначението на Радева като пиар на ВВС и дали генералът и укрил документи. Докато на ген. Стойков не бъде повдигнато обвинение, той остава командващ на ВВС. Той имаше много важна роля при договарянето на сделката за самолетите F-16", категоричен бе Каракачанов. 

Прокуратурата разкри защо иска имунитета на Румен Радев

Припомняме, скандалът избухна в началото на тази седмица. Прокуратурата е водила разследване срещу командира на Военноввъздушните сили ген. Цанко Стойков, по което са използвани специални разузнавателни средства. От държавното обвинение обявиха в специално прессъобщение, че в тези СРС-та има данни за престъпление, извършено от президента Румен Радев. При проверка за назначаването на Десислава Радева като пиар на ВВС, когато Радев е бил командир, се оказало, че има укрити документи, добавиха от прокуратурата. Престъплението не е извършено от Радев в качеството му на държавен глава, но като такъв той има имунитет. Това е и причината главният прокурор Иван Гешев да поиска вчера тълкуване дали може да бъде разследван президентът.

Иван Гешев иска от КС тълкуване на член от Конституцията във връзка с имунитета на държавния глава и вицепрезидента

Водещи новини

Още новини