До края на годината ще се внесе нова апликационна форма за АМ "Струма"

share

Няма отказ от еврофинансиране за участъка на "Струма" край Кресна. Става дума за оттегляне на апликационна форма. Това коментира шефът на АПИ Георги Терзийски в предаването ‘Лице в лице” по бТВ.

Основно проблемът с ОВОС е причината оттеглянето й.

По думите на Терзийски идейният проект не е константа. Целта е да се прецизира апликационната форма, за да се входира отново в ЕК. В коментарите на ЕК няма съмнения по отношения на избраните трасета, каза той.

“Оттеглихме апликационната форма с цел прецизиране на мерките, залегнали в нея, които да съответстват на изискванията по отношение на екологията и “Зеления пакт”.

България няма да загуби пари след оттегляне на апликационната форма. Регламентът позволява да бъдат пренасочвани средства от един към друг проект. И сега имаме готовност да предложим алтернативни прокети, обясни шефът на АПИ.

АПИ: Ще търсим европейско финансиране за АМ "Струма"

АМ “Струма” е приоритетен проект, защото особено в учатъка на Кресненското дефиле статистиката е черна, подчерта той. До края на годината мерките, които са ангажимент на АПИ, ще бъдат изпълнени и ще подадем нова апликационна форма, посочи той.

Водещи новини

Още новини