Ще се стигне ли до оставката на Нено Димов?

share

Екоминистърът Нено Димов прекара нощта в Трето РПУ. Това е прецедент, тъй като до момента не е задържан действащ министър.

Все още няма информация кои са неговите защитници.

Какво се случи преди това?

Вчера в 10 часа сутринта спецчастите влязоха в Министерството на околната среда и водите, за да изземат документи, свързани с лиценза на фирмите, които имат право да внасят боклук в България, какво и кризата в Перник.

През това време се провеждаше Консултативен съвет при президента, както и акция в Перник, където лично отиде и главният прокурор Иван Гешев.

Вчера беше обискиран и домът на министъра.

Днес става ясно повдигат ли обвинение на Нено Димов

Кризата в екомистерството коментираха в сутрешния блок на Нова тв политолозите Страхил Делийски и Димитър Ганев.

Има  системен проблем на терена на водите и ВиК-тата, който вместо да бъде решаван, се използва елемента на силата,  все едно това ще реши проблема, коментира политологът Страхил Делийски.

Имаме премиер, който безкомпромисен и към чужди и към свои, имаме и нов прокурор, който е принципен и безпристрастен. Двама представители на институциите разказват себе си по един позитивен начин, който няма нищо общо с решаването на проблема, каза той.

При подобен стил на управление, прокуратурата винаги ще бъде ключов играч, коментира той.

Не се стигна до оставка до този момент, тъй като Нено Димов е от квотата на коалиционния партньор, каза Димитър Ганев, политолог.
По думите му Перник ще е без вода до март/април, дори да беше подадена оставка по-рано.
Темата няма да слезе от дневния ред, каза той, тъй  като предстои и вот на недоверие.

Водещи новини

Още новини