Борисов с първи коментар за спецакцията в София и Перник

Novini.bg
share

Всеки, който каже, че няма заплаха, е безотговорен. Заплаха има за всички, когато има конфликт като този в Близкия Изток. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след днешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема "Възможни рискове и заплахи за националната сигурност в контекста на усложнената среда на сигурност в Близкия изток", предаде репортер на Novini.bg.

Този Консултативен съвет беше лесен, докладът се прие с единодушие, участниците се обедиха около общ текст. Максимална бдителност, внимание, дипломацията трябва да бъде водеща и да се търси траен мир в региона, заяви Борисов.

Радев: България настоява за деескалация на напрежението в Близкия изток

Той коментира и публикации, че убитият при американска атака ирански генерал Касем Солеймани има връзка с атентата в Сарафово. За мен няма такава връзка. Журналистическата публикация е в чужда медия, която се препраща и ретранслира в България. Колкото по-тихи и внимателни сме в изказа...Страшно са наранени, много хора загинаха. Гледат телевизия, четат сайтове...Мир и дипломация - това е нашият призив, заяви министър-председателят.

Спецакция в Перник и МОСВ

Премиерът коментира и днешната спецакция на прокуратурата в Перник и Министерството на околната среда и водите заради водната криза. Борбата с корупцията, безотоговорноста и безнаказаността си има материални измерения. Колегите от Икономическа полиция, ДАНС, ГДБОП работиха много време, докладваха на прокуратурата и оттам нататък прокурорите са господари на производството, заяви Борисов.

Моята работа не е да бъда запознаван с акциите, а да осигуря условия да бъдат провеждани такива акции. Оттук нататък ще говорят прокурорите, добави той.

Гешев разкри подробности за мащабната акция в София и Перник

Попитан дали ще има оставки на министри и дали е изчерпано доверието му към министъра на околната среда и водите Нено Димов, премиерът заяви: "Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще не ги коментираме. Но нека да завършат производствата. Всеки е невинен до доказване на противното. Дали си от ГЕРБ, от БСП не би трябвало да означава нищо – има свършена и несвършена работа".

 

Водещи новини

Още новини