Драгомир Стойнев: 8 лева субсидия отговаря на нормалното функциониране на една политическа сила

Кадър: БТВ
share

Преди местните избори ГЕРБ извършиха репресия срещу опозицията с намаляването на партийната субсидия. Това е неприемливо и по този начин се заглушава гласа на опозицията. Тези пари са предвидени за пропаганда на нашите идеи. Това се направи, за да се омаломощи БСП за местните избори. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев в ефира на БТВ, във връзка с предложението партийната субсидия да бъде увеличена от 1 на 8 лева.

ГЕРБ не искат да чуят алтернативните идеи, коментира той.

Стойнев увери, че БСП са разходват средствата си прозрачно.

БСП предлага партийната субсидия да стане 8 лева

8 лева субсидия е сумата, която отговаря на нормалното функциониране на една политическа сила. Става въпрос за демокрацията в страната. Явно отиваме натам да има само една партия, а другите да бъдат забранени, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП.

Той коментира и Бюджет 2020. „Той е още от същото. Ние от БСП казваме - не. Сега сме пред нова икономическа криза, а ние нямаме буфери за това. Никой не знае какъв ще е ефектът от Брекзит, разгаря се и търговската война между САЩ и Китай, а ние не правим нищо“.

Драгомир Стойнев говори още за номинацията за нов председател на КПКОНПИ „Кандидатурата на Сотир Цацаров е силна. Той е доказал, че може да бъде независим от управляващите“.

„От БСП не издигнахме кандидат за шеф на КПКОНПИ, защото когато се създаваше тази институция предложението ни беше отхвърлено. Ако искаме наш кандидат да спечели, трябва да влезем в съглашателство с ГЕРБ, а ние не желаем“, категорични са от БСП.


 


 

Водещи новини

Още новини