Новият кмет на Аксаково пое поста

Община Аксаково
share

Новият кмет на Аксаково инж. Атанас Стоилов положи клетва. Това стана на официална церемония, открита от областния управител на Варна Стоян Пасев.

Беше гласуван и новият общински съвет.

Фандъкова и новите общинари полагат клетва

"За мен е изключителна чест на бъда кмет на Община Аксаково. Да бъдеш избиран е все по-тежко всеки следващ път, тъй като хората имат реални, ясни претенции към работата ти, очаквания и изисквания, на които трябва да отговаряш", заяви новият кмет.

"А високият резултат е благодарение на добрата работа - както на екипа, така и на Общинския съвет. Лесно е да градиш върху солидна основа и аз съм благодарен на всички, с които в годините я създаваме и надграждаме. Голямото доверие аз приемам като огромна отговорност“, каза още инж.Стоилов, цитиран от Фокус.

„Община Аксаково като сила и развитие отстъпва само на Варна. В следващите 4 години имаме шанса да реализираме изключително сериозни проекти, които ще променят живота на всички - отварянето на магистрала „Хемус” към град Игнатиево е във финалната си проектна фаза. Икономическата зона, която подготвяме с Община Варна, също вече е в подготвителна фаза. Направили сме постъпки за обособяването на 10 000 декара земя. В този мащаб и на това място това ще е най-мощната индустриална зона в страната, тъй като ще се формира в близост до две пристанища, летищен комплекс и две магистрали”. Така новоизбраният кмет на Община Аксаково инж. Стоилов маркира основните приоритети за развитие на общината в следващите четири години.
Веднага след клетвата на инж. Атанас Стоилов и на кметовете на населените места в общината, Светла Добрева от ГЕРБ бе избрана председател на ОбС - Аксаково.

Водещи новини

Още новини