Фандъкова и новите общинари полагат клетва

Столичният общински съвет ще проведе първото си заседание. Заседанието ще започне в 10.00 часа с приветствия от областния управител Илиан Тодоров и кметът на Столична община Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Новите общински съветници ще положат клетва и ще им бъдат връчени удостоверения на общинските съветници, избраните кмет на Столична община, кметове на райони и кметове на кметства. Заседанието ще бъде открито и ръководено от най-възрастния общински съветник - Грети Стефанова от "Демократична България".

На първото заседание на Столичен общински съвет ще бъде избран председателят и заместник-председателите на новия съвет. Чрез тайно гласуване съветниците трябва да го изберат. Той ще ръководи следващите заседания, като може да упълномощи за това и някой от своите заместници. Техният брой също се приема чрез гласуване от съвета.

Общият брой на съветниците е 61. Най-голяма е групата на ГЕРБ - 27. БСП е с 15 съветници, обединение "Демократична България" - с 12, ВМРО-БНД - с 4, "Атака" - с 2, и независимият Борис Бонев от "Спаси София".

Те могат да сформират политически групи, като минималният им брой трябва да е поне от 5 души, както изисква Правилникът за организацията и дейността на СОС.

Коментари

  1. 2019.11.12 | 08:07

    Забравихте класьорите на Мая !

  2. 2019.11.12 | 07:44

    С удоволствие ви съобщавам, че политиката на ГЕРБ чийто изразител е Диян Стаматов се провали преди да е започнала.

  3. 2019.11.12 | 07:43

    УСПЕХ ДАНЧЕ!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет