Станишев: Държавата се управлява като бащиния

Булфото
share

Това каза Сергей Станишев, който направи изказване във връзка с позицията за разполагане на противоракетна отбрана на територията на страната.

Темата е много деликатна много чувствителна за всеки български гражданин. Когато се изгражда такава отбрана, България става обект на такива атаки. Сергей Станишев посочи, че Чехия е отказала при първата инициатива на президента Буш. Според Станишев е необходимост съгласието на България.

Той посочи, че премиерът сам изпада в противоречие - първо казва на г-н Кутев, че базите са български, а след това - лошо сте договаряли. Защо не направи едно сравнение, как са договорени в Румъния и как са договорени в България? Сега очаквам от думите на премиера да осигури милиарди и милиарди и поне две ескадрили с резервни части – дай Боже, да засили ВВС, посочи Станишев.

Станишев каза още, че може да изнесе лекция за това, как се управлява коалиционно във всички европейски страни, където има коалиция. Когато от ГЕРБ имат безрезервната подкрепа, която е прецедент за партия "Атака" – възниква на каква основа, кои са задкулисните сделки и договорки и няма ли министър-председателят правителство, чието правителство има най-много антиконституционни действия, посочи Станишев.

Той визира 12–те становища на Конституционния съд и посочи, че ще има още.

"Не ви пука нито за Конституция нито за закони, а държавата се управлява като бащиния. Не се учудвайте, че всеки вот, който се внася от опозицията, е вот към премиера, посочи Станишев. Той посочи, че когато премиерът е поискал вот на доверие, без да прави промени в кабинета, още тогава е посочил, че премиерът поема личната отговорност за всичко – полицейщината, икономическото забавяне, провалът в социалната политика, България пълзи по усвояване на еврофондове", каза още Станишев.

Водещи новини

Още новини