Волен Сидеров: Плевнелиев да реагира на румънските претенции към България

share

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров прочете от парламентарната трибуна декларацията, с която парламентарната група излезе вчера по повод териториалните претенции на Румъния към Република България.

"Партия "Атака" решително и категорично се противопоставя на претенциите от румънска страна за корекции на границата по континенталния шелф на двете страни. Настояваме МВнР на Република България да реагира незабавно в полза на българския национален интерес. Настояваме - президентът на Република България да реагира незабавно. Смятам, че Народното събрание също трябва да излезе с декларация по този повод и веднага да реагира на тези необосновани претенции от румънска страна", обърна се Волен Сидеров към председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Йордан Бакалов от ПГ на Синята коалиция поиска председателят на парламента Цецка Цачева да се намеси и да поиска извънредно заседание на Комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, за което настояват 9 депутати, тъй като председателят на комисията Анастас Анастасов е отказал, въпреки че е задължен да го направи.

Водещи новини

Още новини