Трайчо Трайков: На Цветанов ще му се върне

share

Постъпиха много нечестно с мен, Цветанов ме обиди много, но всичко ще се върне. Това заявява пред в. "България днес" отстраненият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

По думите му, всички в ГЕРБ са постъпили нечестно с него и реално са го превърнали в изкупителна жертва заради гафа с форума в Катар. Масло в огъня на Министерския гняв наля и изказването на вицепремиера Цветан Цветанов вчера, че не ГЕРБ е обидил Трайков, а обратното, когато ексминистърът казал, че няма нищо общо с партията. "Трайчо Трайков бе избран с кредита на доверие и подкрепа на партията. След като кредитът е изчерпан, е нормално да има промяна в управлението", заяви вътрешният министър и отприщи яда на Трайков.

Бившият енергиен министър намеква, че не издънката с арабските бизнесмени е коствала главата му. "Случката ми прилича на зле потърсена причина по друг повод. Но в последните дни очевидно изпитвам затруднения с намирането на обяснения - както за някои факти, така и за поведението на някои хора", заяви късно вечерта в неделя пък в Туитър-интервю Трайков.

Според запознати бившият икономически министър си е отишъл заради упоритостта, с която противостоял на руските енергийни интереси. "Трайков много захапа руснаците, така че причината надали е просто глупав гаф на форума в Катар. Самият той коментира възможността да си е отишъл заради АЕЦ "Белене" или дори заради "Южен поток", размишляват депутати. Други припомнят и скандала с подписването на обвързваща връзка за изграждането на "Белене" между бившия шеф на НЕК Красимир Първанов и руската компания "Атомстройекспорт". Тогава Трайков обяви, че подчиненият му е положил подписа си без негово знание, и го уволни. Тогава министърът получи хокане от премиера, а според депутатите гафът с бизнес форума в Катар е прелял чашата.

Водещи новини

Още новини