Десислава Атанасова: Не се чувствам хвърлена на кучетата

share

"Не искам да коментирам думите на предходен министър и колега. „Може би наистина има една мрежа, която източва пари в сферата на здравеопазването и затова в този сектор нищо не се е случило реално." Това каза пред БТВ Десислава Атанасова, която бе избрана от премиера Бойко Борисов за четвъртия здравен министър в кабинета.

"Много са министрите, които са се мъчели да правят реформа, но тя не е била видима никога за хората. Затова аз няма да използвам думата „реформа", а ще се постарая да намеря баланса между сферата на здравеопазването и хората", каза още тя.

Атанасова обясни причината за липсата на подкрепа към д-р Стефан Константинов. Тя поясни, че основата на всичко са били цените на лекарствата и мерките, които са предложени за намаляване на цените.

Десислава Атанасова бе категорична, че д-р Стефан Константинов е честен, но не пожела да отговори на въпроса „какво му е изяло главата".

„Твърденията на един министър на здравеопазването, че година и половина той не е чул и не е разбрал, са несериозни”, каза още Атанасова. Тя добави, че наистина не се чувства като хвърлена на кучетата като приема поста на министър на здравеопазването.

Водещи новини

Още новини