Костов: Ще стане ясно защо си тръгна Трайков

share

По време на Консултативния съвет по национална сигурност, който ще се проведе след 15-ина дни, ще стане ясно какво наложи смяната на министъра на икономиката Трайчо Трайков. Това каза съпредседателят на Синята коалиция и лидер на ДСБ Иван Костов.

Предстои едно важно събитие, което президентът обеща да организира в края на март - да събере Консултативния съвет по национална сигурност, на който той се ангажира да вкара темата за енергийната сигурност. Всичко ще стане ясно там. Познавам позициите на ДАНС и ще видя дали тези позиции ще бъдат отстоявани в този вид, в който ги познавам или ще бъдат променени. Много зависи и какви позиции ще заеме Министерството на икономиката - ще остане ли на позициите, защитавани от Трайков за бъдещето на енергетиката, или те ще бъдат променени, коментира Костов.

За другата оставка в кабинета – тази на здравния министър Стефан Константинов, тъмносиният лидер заяви, че с рокадата реформите в здравеопазването няма да тръгнат. Когато Константинов искаше да говори с мен на тази тема - дали да приеме предложението да стане здравен министър, аз му казах, че няма да получи подкрепа от страна на ГЕРБ за осъществяване на реформи в сектора, защото в този период управляващите нямат нагласата да стартират здравните преобразувания, каза лидерът на ДСБ.

Нито Нели Нешева, нито Стефан Константинов получиха подкрепа да се изправят срещу цените на лекарствата, отбеляза той.

Водещи новини

Още новини