БСП: ГЕРБ е затънала тотално и за морал не може да ни говорят

share

Самото създаване на анкетна комисия за дейността на австрийска фирма, която се разследва в момента в Австрия, няма основание. Това каза в студиото на сутрешния блок на БНТ политологът и организационен секретар на БСП Валери Жаблянов.

По думите му, парламентът не е разследващ и не е контролен орган, а е законодателен. "Това вътрешният министър го забравя понякога заради спецификата на работата му", каза Жаблянов.

"Много е ясна мотивацията министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов да повдига въпроса за Хохегер, защото правителството е затънало", заяви политологът. По думите му, управляващите се стремят да отклонят вниманието от лобисткия интерес на ГЕРБ към други теми. Той даде пример с търговете за дървесина, което по думите му е явен знак за лобизъм.

Валери Жаблянов заяви, че въпросът с образа на България в ЕС стои до ден днешен и поясни, че заради това страната ни още стои на прага на Шенген. Той припомни как Цветанов е ходил в Брюксел и е говорил буквално дни след като е станал министър, че България незаслужено е приета в Евросъюза.

"Правителството на ГЕРБ не може да упреква в морални престъпления никого в момента, особено Цветанов, който не можеше да се сети колко са апартаментите на тъстовете му", каза още Валери Жаблянов.

Водещи новини

Още новини