Станишев: България е на предпоследно място по усвояване на еврофондове

share

Необходима е промяна в политиката на европейско и национално ниво, призова във Велико Търново лидерът на БСП Сергей Станишев. Той посети Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, за да изнесе лекция озаглавена „Съвременната криза и България утре”.

Излизането от кризата и промяната в политиката, Станишев вижда във връщането на европейския дебат в България с изразена ясна политика интерес.

Той посочи три приоритета на БСП за излизане от кризата, като на първо място изведе реалната икономика и ясна държавна политика как да се създават нови работни места. Станишев открои ролята на инвестициите, които в момента намаляват – както вътрешни, така и външни. Той коментира, че средствата от еврофондовете не се усвояват и България е на предпоследно място в това отношение. Като втори приоритет в политиката на БСП за излизане от кризата той посочи демократичната държава. Според него в България има отстъпление от прилагането на европейските демократични принципи. „Сегашното управление става все по-репресивно към инакомислещите”, каза той. Третият приоритет, заложен в политическата стратегия на БСП, е социалната държава. По думите му сега виждаме орязване на социалните права на гражданите, като същевременно се правят щедри, административни разходи.

Водещи новини

Още новини