Караянчева поздрави Давид Сасоли по повод избирането му за председател на Европейския парламент

Народно събрание
share

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева поздрави Давид Сасоли по повод избирането му за председател на Европейския парламент. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

"Всички внимателно проследихме първата Ви реч след избирането Ви за председател на Европейския парламент", отбелязва в поздравителното си писмо председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева посочва, че посланията, които Сасоли е отправил, са повод за оптимизъм, че колкото и бурни и критични да са времената, които Европейският съюз преживява днес, силното лидерство и новата институционална мъдрост ще надмогнат трудностите.

"Напълно споделям мнението Ви, че европейските граждани очакват промяна и политически решения, които да преодоляват егоизма и да правят нашия съюз по-силен и единен", подчертава председателят на българския парламент.

Цвета Караянчева изразява увереност, че под ръководството на новия председател Европейският парламент ще намери работещи решения по темите, свързани с миграцията, борбата с тероризма, климатичните промени, защитата и сигурността на европейските граждани, увеличаването на икономическия растеж, на работните места и на инвестициите.

"Нуждаем се от силни и ефективни институции, които да бъдат гарант за европейската демокрация и за жизнеността на европейския проект", се посочва в писмото на председателя на Народното събрание.

Водещи новини

Още новини